mandag den 28. maj 2012

Satellite Suburbia - Fernisering.


Satellite Suburbia er et kunstværk som benytter sig af internettet som medie såvel som materiale.
Internettet er i løbet af forholdsvis få år blevet en integreret del af de fleste menneskers hverdag. Vi tænder nærmest instinktivt vores computere (hvis de overhovedet har været slukket) for at gå på internettet og læse mails, nyheder, opdatere os med, hvad vores venner laver, det er på internettet at vi gør mange af vores indkøb og søger oplysninger om alverdens. Den virtuelle virkelighed kan til tider endda forekomme at overvinde den reale. Mange mennesker bruger en stor portion af deres tid i virtuelle fantasiverdner, hvor de lever gennem deres avatars. Satellite Suburbia er ikke en kritik af internettet, men en spørgen ind til og en undersøgelse af vores (muligvis vaneprægede) opfattelse af internettet.
Konkret er værket resultatet to sideløbende undersøgelser foretaget af Emig og Nørgaard. Den ene undersøgelse bestod i en række vandringer i de Københavnske forstæder, den anden en undersøgelse af internettets periferier. Under begge undersøgelser indsamlede Emig og Nørgaard det materiale som er blevet til Satellite Suburbia.   
Værket består af fem hovedsider, men skal opfattes som ét sammenhængende værk med flere indgangsvinkler og forskellige mulige ruter at tage.


Satellite Suburbia
Lars Bo Nørgaard og Troels Emig
01.06.2012
kl.18-21

Den Frie Udstillingsbygning
Oslo Plads 1
2100 København Ø